Mydros rendezvények

Akinek volt lehetősége eljutni Görögországba, mosolyogva gondol rá vissza egész életében, főleg amikor egy-egy hidegebb napon eszébe jut a tenger kék színe, a frissen sült citromos hús illata, a buzuki csengő hangja, a mézédes borok íze, az emberek vidámsága - egy szóval a gondtalanság érzése. Így nem csoda, hogy a görögös rendezvények mindig óriási sikert aratnak, kortól és létszámtól függetlenül. Egy ilyen est megszervezése sokkal könnyebb, mint az ember gondolná. Ez a kis összefoglaló segít átlátni a szervezés menetét.
 
Vállalkozásunk, a Mydros Előadóművészeti és Rendezvényszervezői Kft. elsősorban görög- és balkán zenei programok szervezésével foglalkozik. A cég tagjait több éves barátság és munkakapcsolat köti össze, hiszen 2001 óta együtt zenélünk a Mydros görög zenekarban. Az elmúlt 15 évben rengeteg értékes tapasztalatot gyűjtöttünk össze a görög és balkán zenei rendezvényekkel kapcsolatban. A szakma minden hazai képviselőjét, zenészeket, népitáncosokat, hastáncosnőket sikerült személyesen megismernünk, és megtekintenünk produkciókat. Rengeteg helyszínt próbálhattunk ki fellépőként és vendégként egyaránt fesztiválokon, táncházakban, önkormányzati, céges, és magánjellegű programok alkalmából. Két tagunk görög származású, hárman pedig gyerekkorunk óta rajongunk a görög zenéért, ezért nagyon fontos számunkra, hogy gyenge produkciókkal ne járassák le a görög kultúrát. Nem titkoljuk, hogy különböző szempontok szerint határozott rangsorba tudjuk állítani a helyszíneket, zenészeket, táncosokat, szakácsokat, hangtechnikusokat. Az Internet segítségével pedig azonnal be tudjuk mutatni az általunk ajánlott művészeket, így nem éri meglepetés megrendelőinket. Kérjük forduljon hozzánk bizalommal - örömmel segítünk feltérképezni a lehetőségeket, és az elérhető legszínvonalasabb előadókat kiválasztani.
 

Műsortípusok

Görög koncert a Mydros zenekarral
A 2001-ben alakult együttes több mint 20 órás repertoárját a legnépszerűbb görög buzuki-zenéből, népdalokból, és mai slágerekből állította össze, így népszerű a hazai görög és táncházas közönség körében is. A görög és magyar fiatalokból álló csapat dinamikus, rendkívül ritmusos, kifejezetten táncolható zenét játszik.

Görög tánctanítás vagy táncoltatás
A görög néptánc néhány alaplépése szinte azonnal elsajátítható. Ehhez nagy segítséget nyújthat egy profi táncos, aki nem csak megmutatja a lépéseket, hanem kagy szerepe van a hangulatteremtésben, házigazdaként is működik egy-egy rendezvényen.
Görög néptáncbemutató
Az Iliosz, Helidonaki és Ellinizmos tánccsoportok hosszú évek óta a legkiemelkedőbbek a szakmában. Repertoárjukban több görög tájegység néptáncai megtalálhatók, melyet természetesen a hozzájuk tartozó népviseletben mutatnak be. Szintén látványosak a taverna-táncok, a hasapiko (a hentesek tánca), a syrtaki, és a férfi szóló tánc, a zeibekiko, amelyet gyakran tányértörés kísér.
Hastáncbemutató
A környező országok hatására a görög zenei kultúra egyik alapritmusává vált a tsifteteli, amelyre kortól és nemtől függetlenül nagy örömmel hastáncolnak a görögök, nem ritkán az asztalon. A hazai hastáncos szakma legjobbjai közül szoktunk felkérni gyönyörű hastáncoslányokat, hogy virtuóz dobszólóra, vagy görög zenére improvizáljanak, ha úgy adódik, a közönséget is bevonva.
Szervezés
Ha a fentiek közül valamelyik elemet, vagy akár mindet el tudná képzelni rendezvényén, kérjük lépjen kapcsolatba velünk, és mi többféle programcsokrot fogunk felkínálni Önnek, árak szerint rendezve. Biztosak vagyunk benne, hogy minden árkategóriában találunk olyan összeállítást, amellyel nagy örömet szerezhet vendégeinek, a néhány táncostól a komplett ünnepségig.